Prostituerad eller karlakarl?

År 2012 är vi fortfarande på samma plats som för 10-20 år sedan och frågan kvarstår: Varför är det mer okej för en kille att pippa runt än när en tjej gör det? Sorgligt nog har vi ålderdomliga ideal i bakgrunden som spökar, oavsett hur mycket vi än propagerar för att göra det mer jämlikt, något som Daniel Pernikliski har märkt och skriver om i sin artikel.

Och visst är det sorgligt att många av oss fortfarande ser det på det sättet. Antalet ligg för en kille är att beundra och för en tjej, att smutskasta och se ner på. Märkligt, inte sant? Speciellt som att vi antas leva i ett civiliserat land med både demokrati, jämlikhet och allehanda andra framåtsträvande attribut. Men på jämställdhetens front intet nytt. Eller åtminstone har den hamnat rejält på efterkälken och som det land vi är borde vi fan skämmas.

Läs även om genus och ämnesdidaktik.

Annonser

6 svar

 1. Sandra har en bra poäng där, och som KL påvisar så krävs det två att…köra sänghalmsdansen, likaså att huvudsaken är att ingen blir sårad. Dock är ju det en lite annan avdelning om man säger så, alltså folks välvilja, etikett, vett…ni vet, sådana saker, som också spelar roll. Att skryta om hur många man har haft är väl ändå lite barnsligt men jaja, det finns ju folk till allt! 🙂

 2. Om dom menar som du säger, så går det ju inte ihop ens matematiskt. För om tjejen har dålig moral så borde ju det vara bra om dom inte var så många. Skall alla karlakarlar sätta på samma tjej då 🙂 It takes two to make a tango. Vissa har nog inte förstått det.

 3. Petra has it.
  Så länge ingen blir sårad så säger jag go, go, go – oavsett kön.
  Uh.

 4. Jag känner inte alls igen mig i er bild. Kanske för att ni verkar vara äldre så tror ni att världen ser ut som när ni var unga? I dag är åsikterna väldigt skilda, en del killar vill ha en tjej med mycket erfarenhet för då är chansen större att hon är bra i sängen och vet vad hon vill medan andra föredrar att tjejerna inte varit runt så mycket. Motsvarande gäller för tjejer när det kommer till val av kille. Och fördelningen mellan dessa åsikter är ganska jämn. Men ni kanske inte är nöjda förrän alla människor tycker exakt lika? Sverige är ju tyvärr ett sådant land där alla helst ska tycka precis likadant.

 5. Väldigt sant och bra replik. Det är ju bara så oerhört tråkigt att läsa att det FORTFARANDE är sådär. Helt otroligt kasst.

 6. Konstigt det där. Helt okej och ett plus i kanten för killar. Medans en tjej blir hora med en gång.
  Så länge man gör det man själv vill och inte sårar nån annan, ska folk skita totalt i vad man gör och inte!!

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: