Annonser
  • Blog Stats

    • 230,512 hits
  • Google translate:

  • Kontakta mig om du har något på G ;)
  • Arkiv

  • Bloggmaffian

Man blir ju bara så förbannad.

Jaha, nu ska vi jobba tills vi fyller 75. För det säger arbetsnarkomanen Reinfeldt är en bra grej.

Aftonbladet –  ExpressenDagens NyheterMetro

Att han får kritik där nio av tio säger nej till att jobba tills de är 75 är väl knappast oväntat men man undrar ju hur han har mage att uppmana svenskarna att ”rita om sin mentala karta”. Seriöst? Låter ju som hjärntvättning att behöva jobba tills man dör. Själv kan han sluta jobba vid 50 om han vill och 1,7 miljoner första året. Men det lär han ju knappast göra, han är ju Übermänsklig, vår kära landsfader som är så flitig att han troligtvis kommer gräva sin egen grav helt på egen hand när den dagen kommer.

Men har du tänkt på det Fredrik, att folk kanske är värd att njuta av sina sista år i livet och av sin pension, som de mot all förmodan fått ihop då hela systemet är ett enda ryskt roulette? De som vill fortsätta jobba får väl göra det men sedan får du fan tänka på att alla inte är kärnfriska som du tydligen är. Du snackar om att ge morötter åt folket och det är väl så du ser oss, som åsnor.

Å andra sidan snackar vi åtminstone inte i nattmössan som du gör. Ta tillbaka, tänk om och gör folket en tjänst genom att låte dem njuta av ålderdomen och av vetskapen att de har gjort en insats under alla sina år i arbetslivet. Morot eller piska, vet du egentligen skillnaden?

Annonser

2 svar

  1. Njae, det beror ju på hur man ser det. De sista årens välfärd, eller vad man nu ska kalla det, är ju beroende på hur arbetslivet har sett ut och om något ska ändras så är det väl hela systemet, från början till slut. Att jobba hela vägen till graven låter inget roligt alls.

  2. Men han har ju rätt i det han säger. Den linjen du förespråkar innebär att stoppa huvudet i sanden och svälta dina sista år…när ska folk ta till sig fakta och siffror. De röda är ju tvungna att gå med på det.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: