Är det så jäkla konstigt då?

Ericsson är i blåsväder då de har sålt övervakningsprodukter till Iran. Men ojoj så skamligt. Denna nyhet finns att läsa mer om i både Expressen och Dagens Nyheter

Men ska vi verkligen lägga oss i vad andra nationer använder våra saker till? Ny rubrik: ”Svenska kullager funna i Irakisk pansarvagn”, eller: ”Svenska skruvar används i massagestavar som används av somaliska pirater.” För det är ju det man får läsa om med jämna mellanrum att svenska produkter har använts i mer eller mindre hemska sammanhang.

Men det är ju så det är idag, att vi ska inte fråga så mycket, inte lägga oss i utan sälja och exportera så mycket som möjligt för att ha en bra sysselsättning och mer jobb åt svenskarna. Har vi jobb så konsumerar vi mer vilket är bra för nationalekonomin, import och export.

Så vad vill vi ha, ett jobb eller krig i ett land någonstans långt borta? För det är om pengar och samveten det handlar om.

Bild från se.freepik.com
Annonser

12 svar

 1. Iranier: Ja, det blev lite konstigt där hehe. Men jo, media är ju väldigt vinklat och antagligen inte enbart i Sverige. Tyvärr är det alldeles för många människor idag som bara tar vad de serveras utan att se närmare på saker och ting.

 2. annars tycker jag att det är jätte kul att en svensk engagerar sig och vill lära sig mer än bara det svenska samhälle som vi lever i.

 3. @Anders
  Mina kommentarer var ansedd till den personen som kallade sig själv för Iranier och kallade dig för skamligt.
  Jag har inget emot när en svensk är emot Iranska regimen men jag debatterar alltid när en Iranier försöker sprida lögner om Iran, jag erkänner Iran är inte det bästa landet men genom iranska landsförrädare får ni svenska ännu en sämre bild vad verkligheten är.
  Denna person pratar om att hans släktningar har blivit avrättade, mina släktningar har också blivit avrättade i början av 80 Talet. men det ebrode på att de förde väpnad kamp och vi anser att detta var det väg de valde. I svenska media ser vi inte några bilder på när iranska monarkister spränge en moske när folk bad i den eller när Jundullah spränger upp en religiös samlingsplats men vi får höra när gärningsmännen blir avrättade. och några landsförrädare gör allt för att visa dessa skurkar som gudsänglar och deras bödlar som djävulens tjänare.

 4. ni dumma i huvudet som kräver stop av försäljning till iran ,köper dom inte av oss för dom av kina och ryssland …så e de bara ,sen kan man nästa köpa allt i svarta marknade till och med atombomber 😀 iran är inte värre än saudie arabien som använder svenska vapen till att bomba folket i yemen och irak. tycker sverige ska fortsätta sina ekonomiska relationer med iran för sverige och iran är inte fiende utan bara för israel inte gillar iran behöver inte sverige gå den vägen också… DN=BONNIERS=ISRAEL<3moderaterna 😀 de mkt överdrivet att folket är förtryckt i iran …bara exil iranier som håller på me deras skit propaganda för att kunna stanna och få upphålltillstånd

  har varit i iran och jobbat …mycket av det som sägs stämmer inte …

 5. Propaganda mot islamiska republiken igen!

  Undra bara hur svenska regimen avlyssnar stackars folket i Sverige?
  Vad gör amerikanska polisen mot fredliga anti wall street manifestationen?
  Har själv sätt brutala övergrepp från polisens sida mot demonstranter!
  De sionistiska tidningar DN och Expressen aldrig tar upp polisens övervåld i USA, England och andra sionist styrda länder men de som attackerade folk och sönderslagit folkets egendom blir viktig för propaganda syfte!
  Själv önskar att det ska blir en bojkott mot svenska varor i Iran så iranier slipper ha de onödiga prylarna för konsumtionen.

 6. sina Dahsti: Exakt vad jag också tänkte. Kanske det inte är enbart pengarna som företagen vill åt, de är helt enkelt för veka för att säga nej. Det är ju allmänt känt att svenska politiker är fega av sig.

  Iranier: Väldigt sant det du skrev, att man kan säkert lura en svensk som aldrig varit där. Tänkvärt. Så jag ska inte ens försöka debattera om krig och konflikter i sig, utan omständigheter och skäl till varför svenska företag faktiskt skapar förutsättningarna för krig m.m.
  Ville bara poängtera det.
  För övrigt, bra skrivet.

 7. @Iranier
  Har din familj fått stå ut med fängelse? om de har blivit fängslade så beror det på att de har dödat eller slagit och bränt ner folks egendom.
  visst förekommer det myckt ont från regimen också men många av de gröna var inga änglar direkt.
  Har du glömt hur ni misshandlade kvinnor och vanlig folk som deltog i Ashura sorge tågen?
  Har du glömt hur ni brände ner en bank där elden spred sig och en kvinna och sitt barn hållde på dö av elden men det var 3 basijis som kastade sig i elden och räddade paret.
  Du kanske kan lura en svensk som inte vet så mycket om vad som hände 2009 men du kan fan inte lura en Iranier som själv var med i demonstrationerna men jag lik majoriteten av de gröna drog os tillbaka eftersom vi är inga landsförrädare.
  Och visst Iran avrättar MKO terrorister eller jundellah terrorister och de avrättar rojlister som spränger upp mosker där små barn, kvinnor och män finns.
  Det handlar om säkerhet punkt slut

 8. Det kräver ingen geni att förstå vad dessa teknologi kommer att brukas till i ett land som Iran. Att det finns bolag som vägrar att sälja sina Kranar till Iran , då det brukas till att hänga folk, bör kunna fungera som ett föredöme för Ericsson.Men grejen är att svenska politiker är knä hundar för mullorna i Iran. S; M; FP;MP; hadr stora svårigheter att avstå från handel med Iran och kritisera regimen försök att skaffa sig massförstorelse vapen. Iran kunde skaffa an fin fin maskin för framställning av mikrobiologiksa krigsföring via KI i stockholm.Det som händer är en kopia av svenska undfallenhet mot Nazi tyskland.

 9. Iranier: Jag försvarar det inte, menar bara att uppgiften att hålla koll på vart alla saker säljs är nästintill omöjlig. Att dessutom vapenmakter är mäktiga gör inte saken lättare.

 10. Skamligt. Hade du eller din familj bott i Iran och upplevt fängelse, tortyr och avrättning av dina anhöriga skulle du nog tänka annorlunda.

 11. Sant. Och om inte omöjligt så iaf ett heltidsjobb. Tyvärr.

 12. Det är ju nästan omöjligt att hålla koll på allt.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: