Guld och gröna skogar.

Regeringen släpper 7,5 miljarder kronor under 4 år, delvis för att underlätta för ungdomar att få jobb. Allting låter så himla storartat och generöst men…har vi inte hört det där förr? Det låter som ganska lite pengar.

ExpressenDagens Nyheter

Annonser

2 svar

 1. Väldigt intressanta siffror och jag betvivlar dem inte alls. Det låter så oerhört mycket M-stil.

 2. Alliansen slakt av arbetsmarknadspolitiken:Under alliansens första tre år minskades resurserna till AMS ned med 13 miljarder, antalet programplatser minskade med ca 50 000.Antalet platser på yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning har minskat från drygt 13 000 hösten 2006 till mellan 3 000 och 4 000 under 2009.Vuxenutbildningen minskades med 42 000 platser från slutet av 2006 till 2008.

  Nu ger man tillbaka en liten del av vad man tidigare tagit och kallar det en ”ungdomssatsning”!

  Sänkt krogmoms ”beräknar” (gissar och hoppas är en bättre benämning) de skall ge 3 500 jobb eller ända upp till 6000 jobb har vi hört dem säga!
  Som andra tidigare har nämt gav det jobbmässigt sett icke mätbart resultat i Finland!
  Prissänkningen i Finland begränsades till endast de stora restaurangkedjorna, de övriga behöll priset de hade innan momssänkngen!

  Av någon outgrundlig anledning tror C och Reinfeldt att det skall bli annorlunda i Sverige!

  Det här är alltså allt Regeringen Reinfeldt mäktade med att åstakomma i arbetsmarknadspolitik för att komma tillrätta med den höga arbetslösheten där vi förutom alla arbetslösa ungdomar har runt 400 000 ”vanliga” arbetslösa!

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: